duminică, 23 martie 2014

Leapsa opuselor

Heei, cititori!! Ce mai faceti? Eu nu prea bine, sunt racita si nu merg la scoala, asa ca nu prea am ce face decat sa imi iau temele, sa citesc si sa stau cu voi pe-aici (ceea ce mi se pare o activitate foarte interesanta :D). Soo...tot plimbandu-ma pe diferite bloguri am gasit aceasta leapsa (pe Pagini marcate) si mi-a placut. Si, tinand cont ca e prima pe care o completez de cand am blogul, I'm really excited about this! :D

1) Prima carte din colectie/ultima carte din colectie
Cred ca prima carte a fost una cu povesti de cand eram mica, iar ultima carte e Zburãtorul de Kenneth Oppel, pe care intentionez sa o citesc cat mai curand, dupa ce termin O suta de nume si mai citesc vreo cateva carti achizitionate recent. :>

2) O carte ieftina/o carte scumpa
Sincer, nu prea stiu preturile cartilor de pe raftul meu, insa stiu ca Prãjitura cu ciocolatã de la ora 11 a fost ieftina, dar nu mai tin minte pretul. Cat despre o carte scumpa, nici asta nu stiu, deoarece majoritatea cartilor pe care le-am citit eu sunt serii sau trilogii, care au venit cu toate volumele la pachet (Harry Potter, Cronicile din Narnia, Culorile dragostei, Ciresarii), iar restul cartilor nu au un pret foarte ridicat.

3) O carte cu protagonist feminin/o carte cu protagonist masculin
Multe dintre cartile pe care le-am citit au protagonist feminin, asa ca mi-e greu sa aleg doar una, insa voi spune Cartea viitorului de Cecelia Ahern, iar pentru cea cu protagonist masculin voi alege Harry Potter (I just adore this book <33).

4) O carte citita repede/o carte citita incet
O carte serie devoratã cititã repede ar fi Culorile dragostei, nu pot spune pe care volum l-am citit mai rapid, poate pe ultimul, Verde de smarald, deoarece in el capata solutie o multime de probleme ramase nerezolvate din primele doua carti. Iar o carte pe care am citit-o inceeet ar fi Fata cu cercel de perlã de Tracy Chevalier, despre care voi povesti mai multe intr-o recenzie viitoare.

5) Copertã frumoasã/copertã urâtã
Coperte frumoase:
(De-abia astept sa citesc Night school, pe care mi-am luat-o de 8 martie :) )

Si coperte urâte:


Imi pare rau ca a trebuit sa o includ la categoria asta pe cea de-a doua, pentru ca mi-a placut mult cartea, insa coperta nu, de cand am vazut-o in librarie (m-a atras titlul doar, nu ca in cazul altor carti).

6) O carte nationala/o carte internationala
Cismigiu & comp. de Grigore Bãjenaru, care mi-a placut mult de tot si Cei trei muschetari de Alexandre Dumas, care mi-a placut in egala masura.

7) O carte subtire/o carte groasa
Novecento, care e cea mai subtire dintre cartile mele si Gazda de Stephenie Meyer.

8) Fictiune/nonfictiune
O suta de nume si Cismigiu & comp.

9) Foarte romantica/cu actiune
Dat fiind ca nu am gasit nicio carte extrem de romantica (,) care sa nu aiba si actiune, am ales sa pun o singura carte: Culorile dragostei. :D

Un comentariu:

Va rog sa imi spuneti parerea voastra si sa veniti cu propuneri in scopul imbunatatirii impreuna a blogului (in limita bunului-simt)! Mersi! :)