marți, 11 februarie 2014

Culorile dragostei de Kerstin Gier

Salut, soricei de biblioteca! :) In primul rand, fiind noua pe blog (si fara niciun pic de experienta in domeniu), m-am gandit sa va atrag atentia mai intai cu o serie de carti superba, care merita cu siguranta citita, mai ales daca esti un fan al genului fantasy. Seria este formata din trei carti: Rosu de rubin, Albastru de safir si Verde de smarald.


^



"O calatorie in timp este anuntata de obicei cu cateva minute, ore sau chiar zile inainte, prin senzatii de ameteala ce afecteaza capul, stomacul si/sau picioarele. Primul salt in timp, numit si saltul de initiere, are loc intre al saisprezecelea si al saptesprezecelea an de viata al purtatorilor genei.

(Extras din Cronicile gardienilor, vol. II, Reguli general valabile)

Uneori poate fi o adevarata povara sa traiesti intr-o familie cu atat de multe secrete. Cel putin asa gandeste Gwendolyn, o adolescenta de saisprezece ani, pana in ziua in care se trezeste brusc in Londra secolului trecut. Atunci isi da seama ca s-ar putea ca ea insasi sa fie cel mai mare secret al familiei sale, caci a mostenit capacitatea de a calatori in timp. Ceea ce nu realizeaza ea este faptul ca n-ar trebui sa-ti permiti sa te indragostesti cand te afli prins intre doua epoci caci asta poate complica lucrurile si mai tare. Mai ales ca nici in trecut lucrurile nu mai sunt cum erau odata.

Culorile Dragostei este o trilogie palpitanta, amuzanta si plina de romantism. Urmariti aventurile tinerei Gwendolyn in volumul al doilea, Albastru de safir."

Aceasta serie mi-a placut enorm, prinzandu-ma de la primele pagini, mai ales prin felul lui Gwen de a prezenta actiunea, lucru care m-a facut sa parcurg foarte usor pagina dupa pagina, dar care nu diminueaza frumusetea descrierilor. Chiar si a doua oara cand am citit cartile (acum cateva zile :D ), chiar daca stiam ce se va intampla in fiecare moment, am trait din nou cu aceeasi intensitate toate momentele care mi-au placut de prima data. Cu siguranta, Culorile dragostei ii va multumi pe fanii cartilor fantasy, romantice si de aventura, ca mine, caci vor gasi in ea o poveste de dragoste captivanta, superb scrisa, presarata cu momente pe care va garantez ca le veti reciti. Nu va spun mai mult, va las pe voi sa descoperiti! :D Va recomand cu cea mai mare placere seria si va sfatuiesc sa o savurati impreuna cu o cana cu ceai! Lecturā plācutā! :)


8 comentarii:

  1. Mereu mi-am dorit sa calatoresc in timp, in special in trecut pentru ca imi plac foarte mult secolele in care inca domneau regii si chestii de genul. Cred ca s-a facut si ecranizarea primului volum, insa nu l-am gasit subtitrat in romana. :( >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, s-a facut ecranizarea, se numeste Rubinrot, dar este exact genul de ecranizare de care vorbeam, care nu respecta aproape deloc cartea. De-asta trebuie neaparat sa citesti cartile, pentru ca filmul nu prea te imbie sa o faci. Cartile sunt superbe!!! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit prima carte ,mi-a placut mult ,doresc sa le citesc si pe celelalte doua, am vazut si filmul ,este bun ,acum a aparut si a doua parte a filmului , astept si ultima parte
    . Recomand si filmul !

    RăspundețiȘtergere
  4. buna :D ma intrebam...daca nu cumva stiti voi daca Kerstin Gier nu are de gand sa continuie seria "culorile dragoste" ... sfarsitul ultimei carti este cam sec (parerea mea)

    RăspundețiȘtergere
  5. Are cineva cartea de vanzare? Mi ar plăcea sa citesc primul volum, Dar nu e nicaieri

    RăspundețiȘtergere
  6. Are cineva cartea de vanzare? Mi ar plăcea sa citesc primul volum, Dar nu e nicaieri

    RăspundețiȘtergere
  7. Primul volum e de negasit ...l'am cautat peste tot , prin toate librariile, online nu mai este ...am reusit sa cumpar Albastru de Safir si Verde de Smarald ..dar Rosu de Rubin nu mai e ..imi poate spune cineva unde il pot gasi ?

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa imi spuneti parerea voastra si sa veniti cu propuneri in scopul imbunatatirii impreuna a blogului (in limita bunului-simt)! Mersi! :)