miercuri, 5 martie 2014

Inimã de cernealã de Cornelia Funke


,,Inimã de cernealã (distinsã cu 12 premii internationale) este primul volum dintr-o trilogie, a cãrei ultimã parte a apãrut anul acesta. Este un roman în care cotidianul se îmbinã cu fantasticul, iar aventurile eroilor, desfãsurate pe viatã si pe moarte, îi tin cu rãsuflarea tãiatã atât pe copii, cât si pe adulti. Mai presus de toate, este vorba de însãsi lumea cãrtii, care întretine legãturi nevãzute si misterioase cu universul cotidian, cãci pe de-o parte, personajele ies din carte, participând la viata de zi cu zi, pe de altã parte, oamenii intrã în carte, urmându-si fiecare destinul hãrãzit.
Inimã de cernealã ridicã problema responsabilitãtii autorului fatã de personajele sale, care pot aduce binele sau rãul în lume. Trilogia este ecranizatã în momentul de fatã la Hollywood si se anuntã a fi un succes la fel de rãsunãtor ca Harry Potter."

As vrea sã vã pot povesti mai multe despre actiunea acestei cãrti, însã nu cred cã ar avea farmec dacã as divulga ideea principalã, care reprezintã ideea pe care este bazatã aceasta. Prin urmare, vã ofer câteva citate care mi-au placut foarte mult (pe unul dintre ele îl gãsiti în partea din dreapta a blogului, dacã rulati în jos, la Inspirational):

,,Noaptea era atât de calmã, cum lui Meggie nu-i mai fusese dat sã trãiascã niciodatã. Era de parcã s-ar fi putut auzi respirând copacii, iarba si chiar noaptea."

,,Afarã zgomotul masinilor încetase. Lumea era atât de linistitã, de parcã s-ar fi închis ca un fluture într-un cocon pentru ca ziua urmãtoare sã iasã întineritã si nou-noutã.
- Te rog, Mo, citeste!
Si Mo începu sã umple linistea de cuvinte. Le atrãgea din toate pãrtile ca si cum ele ar fi asteptat doar glasul lui - cuvinte lungi si scurte, ascutite si moi, sfârâitoare, uguitoare. Dansau prin odaie, desenau imagini din sticlã coloratã si gâdilau pielea. Chiar si dupã ce atipi, Meggie tot le mai auzea, cu toate cã Mo închisese cartea demult. Cuvinte care îi explicau lumea, fata întunecatã si cea luminoasã, si care ridicau ziduri în fata tuturor viselor urâte. Nici unul nu pãtrunse în aceastã noapte."

Si, de asemenea, uitati link-ul de la trailerul ecranizãrii, Inkheart, apãrutã în 2008, avându-i pe Brendan Fraser si pe Hellen Mirren în distributie:



6 comentarii:

  1. E prima data cand aud despre ea, dar pare interesanta, iar faptul ca e comparata cu Harry Potter ma face mai curioasa. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am citit Harry Potter, Cronicile din Narnia s.a.m.d., deci...daca iti plac cartile fantasy de genul asta (ca mine :>), o sa iubesti cartea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am „devorat-o” si eu. :) Pur si simplu nu o puteam lasa din mana. Cand trebuia sa imi fac temele,iar parintii nu erau in camera,tot citeam.:)) E intr-adevar minunata. :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna. Sper sa ma insel eu, stiam ca au aparut numai primele doua carti. Poti, te rog, sa-mi spui care este a treia si la ce editura a aparut?! Nici eu n-o pot lasa din mana, evident :-) Imi aminteste, ca gust, de Povestea fara sfarsit, a lui Michael Ende <3

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa imi spuneti parerea voastra si sa veniti cu propuneri in scopul imbunatatirii impreuna a blogului (in limita bunului-simt)! Mersi! :)